Een firmawagen komt voor in alle soorten. Er is verschil naargelang de grootte, het gebruik en de aard.
Vroeger werd een firmawagen ter beschikking gesteld aan werknemers die veel beroepsmatige verplaatsingen aflegden. De laatste jaren is het toekenningsgebied van een wagen uitgebreid en is dit vaak een onderdeel van het verloningspakket. Wanneer een werkgever een firmawagen ter beschikking stelt van haar werknemers staat ze hen meestal ook toe deze firmawagens voor privé-doeleinden te gebruiken. Vervolgens brengt het privé-gebruik ervan vele voordelen met zich mee.
Keuze firmawagen
De keuze van een firmawagen gebeurt anders dan de keuze van een privévoertuig. Andere criteria zullen bepalen welk type u kiest. U wil dat de auto aansluit bij de filosofie en reputatie van uw bedrijf als ware het een visitekaartje op 4 wielen. Maar daarnaast mag ook het professionele aspect niet uit het oog verloren worden. Moet uw werknemer veel vervoeren? Heeft hij veel kilometers af te leggen? Moet hij snel ter plaatse kunnen zijn? Wat is het budget dat u aan een wagen win spenderen?
Iedereen die een eigen onderneming heeft kan voor zichzelf of voor hun personeel een wagen aanschaffen. Maar wat is er eigenlijk allemaal mogelijk op het gebied van bedrijfswagens en met welke fiscale regelingen dient u rekening te houden? En wat zijn exact de mogelijkheden om een firmawagen te financieren?
Type firmawagen
Geheel van uw werkzaamheden afhankelijk heeft u de keuze uit verschillende soorten bedrijfswagens. Wanneer u de wagen enkel wilt gebruiken om u of uw werknemers van A naar B te brengen, dan heeft u vaak genoeg aan een personenwagen. Is het echter de bedoeling dat de wagen ook materialen, zoals bouwmateriaal, schildermateriaal etc. vervoerd, dan heeft u al snel een bestelbus nodig.
De keuze van firmawagens is verschillend van bedrijf tot bedrijf. Ieder moet zijn eigen meest efficiënte keuze maken.